Frequently asked questions
Samenwerking ProRail en Samen voor het Spoor
Wat is de rolverdeling tussen ProRail en SvhS?
ProRail zet voor het domein Techniek inhuuraanvragen uit bij SvhS en de andere gecontracteerde partijen. ProRail Recruitment voert de regie over het inhuurproces. ProRail Recruitment maakt met de inhurende manager een selectie van de voorgestelde kandidaten en neemt samen met de manager een besluit over het aannemen van de juiste interim professional. Wanneer ProRail voorkeurskandidaten heeft, worden deze voor het domein Techniek door SvhS contractueel en administratief ingeregeld.
Waarom maakt ProRail gebruik van een broker voor de inhuur van professionals?
ProRail heeft de afgelopen jaren met veel verschillende partijen zaken gedaan. ProRail wil dit optimaliseren en heeft de wens om de zorg op het gebied van de financiële en contractuele afhandeling van de inzet van interim professionals uit handen te geven. Daarom heeft ProRail er voor gekozen om te werken met een broker, in combinatie met een beperkt aantal (rechtstreeks gecontracteerde) leveranciers.
Welke functies vult SvhS in bij ProRail?
SvhS is de broker voor alle functies binnen het domein techniek. Het domein techniek is onderverdeeld in drie percelen: ‘Algemeen technisch personeel’, ‘Technisch projectmanagement en – ondersteuning’ en ‘Overig technisch personeel’.
Hoe kom ik in aanmerking voor tijdelijke functies?
Via recruitment@svhs.eu kan je direct solliciteren middels het toevoegen van je actuele Word CV. Vermeld hierbij altijd je beschikbaarheid, gewenst uurtarief en de rol waarvoor je in aanmerking wil komen. Een van onze recruiters neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.
Kan ik er ook voor kiezen om niet via de broker te willen werken?
ProRail heeft er voor gekozen om alle tijdelijke rollen in het domein Techniek via SvhS als broker te contracteren. Het is dus niet mogelijk om zonder de broker een tijdelijke rol te bekleden.
Afhandeling contracten
Wanneer kan ik mijn nieuwe contract verwachten?
Na ontvangst van alle gegevens via het portal, checkt SvhS of alle documenten geldig en volledig zijn. Daarnaast verifieert SvhS bij ProRail of alle contractvoorwaarden overeenkomen met de afspraken die jij met ProRail hebt gemaakt. Binnen twee werkdagen ontvang je via e-mail het contract van SvhS en een overzicht met handige tips over werken via SvhS. Indien er iets mist of niet klopt, nemen we binnen één werkdag contact met je op via het e-mailadres dat je met ons hebt gedeeld.
Waarom heeft SvhS een KvK-uittreksel nodig dat niet ouder dan 6 maanden is?
Dat uittreksel is nodig om een zo actueel mogelijk zicht te krijgen en te houden op eventuele mutaties in de onderneming, zoals een verandering van naam, tekenbevoegde of ondernemersvorm.
Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)
Hoe gaat SvhS met mijn gegevens om?
SvhS heeft dit in haar privacy statement vastgelegd. Hierin is het beleid ten aanzien van gegevensbeheer en de beveiliging ervan vastgelegd. Dit privacy statement is altijd actueel beschikbaar via deze website.
Facturatie en uren administratie
Wat is de betalingstermijn voor mijn factuur?
SvhS betaalt alle facturen uiterlijk twee werkdagen nadat de betaling door ProRail is ontvangen. ProRail betaalt SvhS uiterlijk 30 kalenderdagen na ontvangst van de factuur van SvhS.
Wanneer factureert SvhS aan ProRail?
SvhS factureert op de dag van ontvangst van het SES formulier van ProRail. Hierdoor zorgt SvhS ervoor dat wij toeleveranciers zo snel mogelijk kunnen betalen.
Naar wie stuur ik mijn factuur, SvhS of ProRail?
Jij stuurt jouw factuur naar SvhS. Deze factuur zet SvhS voor jou klaar zodra jij de uren van de afgelopen maand hebt ingevoerd, SvhS het SES-formulier van ProRail heeft ontvangen én jouw ureninvoer overeenkomt met de uren op het SES-formulier.
Normering en Wetgeving
Wat is de NEN 4400-normering?
De NEN 4400-1-norm is een nationale norm die eisen stelt aan uitleners en (onder)aannemers van werk, die in Nederland gevestigd zijn. Die eisen hebben onder andere betrekking op de afdracht van belastingen en sociale premies en het gerechtigd zijn tot het verrichten van arbeid in Nederland. Het doel van het NEN 4400-1-certificaat is het risico voor opdrachtgevers op verhaal en boetes van de Belastingdienst en andere overheidsinstanties te beperken.
De Stichting Normering Arbeid (SNA) toetst minimaal één keer per jaar of aan de gestelde eisen wordt voldaan. Meer informatie is te vinden op de website van de SNA.
Wat is het nut van NEN 4400-certificering?
Door gecertificeerd te zijn met de NEN 4400-1-norm biedt je opdrachtgevers een mate van zekerheid dat zij zo min mogelijk financieel risico lopen in de samenwerking met jouw organisatie. Een ander voordeel is dat slechts 25% op jouw G-rekening gestort hoeft te worden gestort in plaats van de vaak gehanteerde 40 of 55%.
Wanneer stelt SvhS het houden van een G-rekening als een verplichte voorwaarde?
Als er sprake is van de inhuur van een medewerker die in loondienst is van de leverancier of ingehuurd wordt door de leverancier is een G-rekening verplicht.
Waarom stort SvhS 55% op mijn G-rekening?
SvhS is volgens de NEN-4400-1 normering, zoals bepaald door de Stichting Normering Arbeid (SNA), verplicht om 55% te storten op de G-rekening.
De SNA is hierbij uitgegaan van het geldende btw-tarief van 21% en een percentage voor de loonheffingen (loonbelasting, premies volksverzekeringen en werknemersverzekeringen). Indien er te veel geld op jouw G-rekening blijft staan, dan kan je bij de Belastingdienst vragen om deblokkering.
Wat is inlenersaansprakelijkheid?
Indien de leverancier (uitlener) de loonheffingen en/of omzetbelasting niet betaalt aangaande de ingezette werknemer, kan de opdrachtgever (inlener) daarvoor aansprakelijk worden gesteld.
Mocht dit het geval zijn, dan kan de inlener de nadelige financiële gevolgen hiervan beperken door het deel van het factuurbedrag dat is bestemd voor de loonheffingen en omzetbelasting, te storten op een zogenaamde G-rekening van de uitlener.
Andere manieren om de financiële risico's te bepalen en mogelijk te beperken zijn de accountantsverklaring en de disculpatieregeling,